Totalentreprise & renovering – fra gulv til loft

Hos E.O Tømrer og Snedker Aps tør vi godt kalde os eksperter inden for totalentreprise hos private. Vi står for alle typer af entreprise og renoveringsopgaver. Her på siden kan du læse om hvilke overvejelser, du bør gøre dig, for at dit byggeprojekt bliver en succes. Samtidig får du lidt gode råd med på vejen.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal bygge nyt eller renovere?

Inden du beslutter dig for, om du selv vil stå for at koordinere de forskellige håndværkere, der ofte er involveret i større byggeopgaver, eller om du skal benytte en hovedentreprenør, skal du gøre dig nogle overvejelser. Til at starte med er det vigtigt at finde ud af, om det overhovedet er en opgave, hvor det kan komme på tale at benytte en hovedentreprenør. Svaret er som regel ja, hvis du overvejer en af nedenstående typer af opgaver.

– Renovering af lejlighed
– Totalrenovering
– Istandsættelse af bolig
– Nybyggeri
– Istandsættelse af hele eller dele af boligen
– Nyt køkkenalrum
– Renovering af hele eller dele af hus
– Delvis eller total renovering af bryggers
– Gulve og gulvarme i hele lejligheden/huset
– Nyt tag/nye vinduer

Fordele og ulemper ved at bruge én håndværker som hovedentreprenør

Der er nogle åbenlyse ulemper ved selv at skulle koordinere håndværkere ved større og mere komplekse byggeopgaver. Det betyder nemlig, at du skal bruge tid på at koordinere håndværkerne, så din byggeopgave kommer i mål.

Da håndværkerne også er indbyrdes afhængige af hinanden, er det en vigtig forudsætning for et vellykket projekt, at alle overholder deres aftaler, kommer til tiden, og lever op til deres deadlines. Det kan derfor hurtigt blive en kedelig oplevelse for alle parter, hvis det ikke lykkes dig at få tingene til at klappe.

Fordelen ved at vælge et firma til at stå for opgaven, vil være at slippe for at skulle være projektleder og dermed stå med ansvaret i sidste ende. Det firma, du vælger til at være bygherre, er derimod dem, der har det endelige ansvar for projektet.

Hvis der er tale om en renovering af huset, kan der hurtigt komme mange forskellige håndværkere på, fra tømrer til elektriker og VVS’er blandt andet. Og da dit hus formentlig er en af de vigtigste ting i dit liv, kan det derfor være en god idé at sikre sig, at renoveringen bliver en så god oplevelse som muligt. At skulle påtage sig ansvaret for at være bygherre kan give selv den modigste person søvnløse nætter.

Kan det betale sig at bruge en hovedentreprenør?

Hvis du selv påtager dig rollen, kan du i nogle tilfælde opnå en lille besparelse, men holdt op imod arbejdet, der er forbundet hermed, kan det næppe betale sig. Hvis der ovenikøbet går noget galt for eksempel, hvis en underleverandør begår en fejl, så andre ikke kan komme til, kan det hurtigt bliver en dyr (og meget stressende) oplevelse.

Hvem er bygherre?

Selvom ordene totalentreprise og totalentreprenør kunne signalere, at andre har styr på det hele, så skal du huske på, at du stadig er bygherre. Derfor er det dit ansvar at tegne en entrepriseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab, inden du går i gang, og sørg for, at du har en forsikring med den rigtige dækning

Huskeliste til dit byggeprojekt

  • Husk at varsle dine naboer. Tjek byggeloven. 
  • Hvis der er risiko for, at bygninger og naboejendomme kan tage skade, skal du fotoregistrere dem. 
  • Opret en entrepriseforsikring.
  • Vælg en entreprenør, der har en ansvarsforsikring. 
  • Aftal om reglerne for varmt arbejde gælder for byggeriet. Tjek om håndværkeren er certificeret. 

Du kan se nogle af de opgaver, vi har udført for nylig, herunder

Hos E.O Tømrer og Snedker ApS har vi et væld af totalentrpriser og renoveringsopgaver bag os. Så mangler du en tømrer eller snedker, der er til at regne med, så er du kommet det rigtige sted hen. Se eksempler på vores arbejde herunder eller besøg vores galleri ( i toppen af siden).

Få et tilbud på din byggeopgave

Vi giver dig et fuldstændig uforpligtende tilbud på din byggeopgave. Giv os lidt information om opgaven, så vil vi regne lidt på det og kontakte dig, så hurtigt vi kan.

Du er også velkommen til at ringe på 71 96 96 17

Vi har vundet prisen som Årets Håndværker i kategorien Tømrer 2019 hos Anmeld Håndværker.

Det er vi enormt stolte af, så tak til alle vores kunder og samarbejdspartnere. Du kan i øvrigt tjekke vores anmeldelser ved at besøge Anmeld Håndværker.

Med Ønder på arbejde

Alt i tømrerarbejde. Alt i Snedkerarbejde. Vi dækker hele Sjælland.