Spar penge med udskiftning af døre og vinduer

Gamle døre og vinduer er ofte lig med penge, der suser lige ud af din konto til dyre varmeregninger, fordi du fyrer for gråspurvene. Derfor kan det i de fleste tilfælde godt svare sig at udskifte gamle udtjente af slagsen til de nye, energirigtige modeller.

Spar store summer

I langt de fleste huse eller lejligheder slipper intet mindre end en tredjedel af varmen ud gennem dørene og vinduerne, der ikke kan holde den varme luft inde. Det betyder en stor, unødvendig energiregning, og dermed samtidig et tab for husejeren, som man let kan være foruden.
Fordi tabet af varme er så stort, kan det i langt de fleste tilfælde godt betale sig at udskifte døre og vinduer eller optimere dem. Der går nemlig ikke længe inden, pengene er tjent ind igen. Det, det koster at få arbejdet udført, har hurtigt udlignet sig i sparede kr pr.år, ligesom det gør huset eller lejligheden mere attraktiv ved et eventuelt salg.

Hvorfor nye vinduer og døre?

Een ting er, at du betaler unødigt dyre varmeregninger, når en tredjedel af budgettet bliver brugt på varme, der ikke bliver inden for døren. Det er aldrig ønskværdigt at bruge en masse penge på ingenting, hvilket ofte er tilfældet for rigtig mange mennesker. Men det er ikke den eneste grund til, at du skal overveje at skifte dine gamle vinduer eller døre.
Faktisk har det rigtig meget at sige for oplevelsen af at opholde sig i dine rum, hvordan tilstanden er for dine vinduer og døre. Det er nemlig sådan, at dit indeklima bliver dårligt, når der er utæthed ved vinduer og døre. Derfor vil dit indeklima blive væsentligt forbedret, hvis du får foretaget en udskiftning.

Hvornår skal vinduer og døre udskiftes?

Vinduer og døre kan være utætte af forskellige årsager. Helt overordnet kan man sige, at gamle termovinduer generelt set slet ikke er særligt energieffektive. Samtidig er en af de store syndere utætte tætningslister samt indvendige eller udvendige fuger. Disse er typisk fortærede og udtjente, og slutter dermed ikke tæt. Et andet helt typisk problem er store mængder af råd eller skimmelsvamp, der langsomt har ødelagt vinduet, hvilket resulterer i, at listerne ikke slutter tæt. Og netop det er tilfældet for mange vinduer og også døre, hvilket i sidste ende giver store varmetab.

Hvilket vindue har du?

Der er stor forskel på vinduer og døre afhængig af, hvornår de er fremstillet og monteret i dit hus eller lejlighed.
Typisk er vinduer fra før 1950 af god kvalitet, og det kan i disse tilfælde godt betale sig at udskifte glasset til energiglas eller tilføje et ekstra lag glas ved at montere forsatsvinduer og koblede vinduer.
For yngre vinduer gælder det i næsten alle tilfælde, at det godt kan betale sig at skifte, og monteringen af vinduet foretages af vores uddannede tømrere.
Det samme gælder i de tilfælde, hvor dine vinduer er blevet angrebet af råd eller svamp som for det meste er umuligt at udbedre, og det kan derfor altid betale sig at skifte vinduerne.

Nye eller gamle vinduer

Vinduer, der er lavet efter 1950 er typisk termoruder, hvilket ikke er særlig energivenligt overordnet set. Og her kan det godt betale sig at udskifte hele vinduet med lavenergiruder med energiglas.
Gamle vinduer fra før 1950 er typisk bedre håndværk af gode materialer, der har en bedre isoleringsevne. Her kan det være en mulighed at optimere vinduerne ved at montere forsatsvinduer med energiglas eller nye koblede vinduer. Men vi vil altid vurdere dine vinduer særskilt og tager udgangspunkt i de enkelte tilfælde.

Fordelene ved udskiftning af vinduer og døre

  • Du undgår kuldestråling og kuldenedfald fra kolde vinduesoverflader.
  • Du undgår kondens på vinduerne, som er skyld i skimmelsvamp og råd.
  • Du sparer en masse penge på din varmeregning.
  • Du slipper for træk fra utætte vinduer.

Hvad skal det nye være?

Når vi vurderer, om det i dit tilfælde kan betale sig at udskifte vinduer og døre, kigger vi på både u værdi og g værdi. Det vil sige, at du skal have et så lille varmetab som muligt.

U værdien siger noget om, hvor meget varme, der passerer gennem vinduet eller døren og dermed, hvor god isoleringsevne det har.

G værdien siger noget om den solvarme, der samtidig kan komme igennem ruden, og dermed tilføre huset gratis varme. Det kan dermed være værdifuldt at have en høj G værdi.

Vi udskifter aldrig vinduer eller døre, hvis det ikke giver mening for dit hus samlede økonomi, men vi kan lave alle former for udskiftninger, som du skulle ønske, også hvis det drejer sig om at give huset et andet udtryk end tidligere. Resultatet skal være smukt og i tråd med dit hus eller lejligheds øvrige udtryk.
Desuden kan det betale sig at overveje, når du skal have nye vinduer, hvorvidt der skal være træ eller alu eksempelvis, men vi sørger for grundlæggende rådgivning omkring muligheder, udtryk og materialer, når du skal have udskiftet dine vinduer eller døre.

Fokus på dit projekt

Ingen opgaver er ens, og vi tager udgangspunkt i dine ønsker og din boligs særlige kendetegn. Designmæssigt skal nye vinduer og døre være en naturlig del af huset, så det samlede udtryk bliver optimalt.
Desuden er der også elementer som lydisolering, kondens, komfortværdi og udvendig regulering, når vi vurderer, hvad der er den rigtige løsning og materiale til lige din udskiftning.
Der er mange muligheder for materialer, eksempelvis kan der laves en naturlig fyrretræsoverflade indvendig kombineret med en praktisk aluminiumsoverflade udvendigt, da det giver dig et både flot og langtidsholdbart resultat. Men alt dette aftaler vi i fællesskab, så du får den løsning, der giver mest mening for dig.

Vil du selv skifte vinduer og døre?

Vi råder dig ikke til at gøre det selv, da lige præcis arbejdet med at udskifte vinduer og døre kan være kompliceret, hvis resultatet skal være optimalt. For bliver arbejdet ikke gjort ordentligt, får du heller ikke den besparelse, du er ude efter.
Hvis du beder os om hjælp, sørger vi for at lave en udførlig aftale omkring det arbejde, der skal udføres, i hvilke materialer, til en pris der holder med en deadline på projektet. Vores mål er din tilfredshed med det udførte arbejde.

E.O Tømrer & Snedker og KPK døre og vinduer

Med vinduer og døre fra KPK Døre og Vinduer kan du gøre drøm til virkelighed.

Med respekt for boligens stil og dine behov kan du sammensætte og designe dine vinduer og døre, så de passer til netop dine ønsker.

Kontakt os E.O Tømrer & Snedker ApS i dag, og lad os få en snak om dine muligheder. Du kan kontakte os via linket herunder

 

Få et tilbud på din byggeopgave

Vi giver dig et fuldstændig uforpligtende tilbud på din byggeopgave. Giv os lidt information om opgaven, så vil vi regne lidt på det og kontakte dig, så hurtigt vi kan.

Du er også velkommen til at ringe på 71 96 96 17

Vi har vundet prisen som Årets Håndværker i kategorien Tømrer 2019 hos Anmeld Håndværker.

Det er vi enormt stolte af, så tak til alle vores kunder og samarbejdspartnere. Du kan i øvrigt tjekke vores anmeldelser ved at besøge Anmeld Håndværker.

Alt i tømrerarbejde. Alt i Snedkerarbejde. Vi dækker hele Sjælland.